Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je těžké, když netušíte ani základní elementy práva...

Bod první nástupnický stát. Klidně může proběhnout 10 změn. Ale pokud je znám nástupnický stát a strany dohody stvrdí dohodu nicneděláním (mezinárodní právo je zvykové a žádná akce = souhlas), pak je dohoda stále platná a bude platná i za sto let. Viz dohoda z Montreaux, která platí i dnes po 80 letech a v úplně jiné geopolitické situaci.

Bod druhý specifický versus generický zákon. Platí, že specifický zákon/dohoda má vždy přednost před obecným. A pokud má obecný předpis zrušit nebo přebít specifický, je nutné to výslovně uvést v textaci zákona/dohody. No a tím se dostáváme k tomu, že tato česko-holandská dohoda má přednost před ostatními smlouvami. A dokazuje to i fakt, že ji obě strany stále ctí. Na to nemají vliv ani smlouvy EU ani náš NOZ např. Jediné řešení je vypovědět nebo založit její vyhasnutí v nějakém daňovém zákoně zrušením výkonu práv z dohody vyplývajících.

Co s tím. Asi nic. Buď to politici zruší. Nebo bude mít některý lodník koule a právníka, který to dotáhne až k Ústavnímu soudu a tam to shodit jako neústavní. A do té doby nastudovat a řádně platit.

0 0
možnosti
Foto

Moc hodnotnou reklamu sobě ani Svobodným tímto blogem neděláte. Je hrozné číst "argumenty" někoho, kdo tvrdí, že si problematiku nastudoval a přitom slučuje neslučitelné a spíše plačtivě místo odborně a důrazně se "zastává" něčí křivdy - pokud se křivda stala.

0 1
možnosti

R^ Je zde několik provázaných problémů:

Česká legislativa je zaplevelená natolik, že není možné ani v běžném životě neporušit nějaký zákon.

V zákonech se už nevyznají ani právníci - z toho plyne následný problém, že tím spíš se v tom nevyzná laik a soudy začínají mít problém odsuzovat "delikventy".

Dle Správního řádu je úřad službou veřejnosti. Jenže úřední stav je už natolik přebujelý, že úřad je vlastně škůdcem společnosti. A o to více, že informace podaná ústně je nezávazná.

Z toho plyne jasné ponaučení: s úřadem ZÁSADNĚ nejednat ústně, ale jen písemně - ideálně přes datovou schránku (nezapomenout na pravidelné zálohování!!!), protože nepohodlný doporučený dopis lze "ztratit" či nějak zapřít - resp. jeho obsah. Nelze-li se ústnímu jednání vyhnout, pak rovnou vše nahrát. Úředníka, který nás poškodí, hnát neprodleně k zodpovědnosti. A vytrvat, vytrvat, vytrvat... Jinak nás čeká peklo ještě horší, než při honění úředníků po soudech - což je také peklo...

6 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1770x
Spisovatel, bubeník a podporovatel umění.

Pražský rodák, logistik, pivař a hokejový fanoušek.

Libertarián, který procestoval USA, Británii a Skandinávii.

Muví plynně anglicky, pokročile německy a švédsky.