Protestuji proti návrhu zbytečného autobusového pruhu v Lhotecké ulici

Tak jsem se podíval na úřední desku MHMP a co to na mě nevyskočí Veřejná vyhláška: Oznámení o návrhu opatření obecné povahy pro stanovení úpravy provozu na pozemních komunikacích a výzva k uplatnění připomínek nebo námitek.

Návrhem jsem zděšen. Absolutně zděšen. Existuje nějaký racionální důvod pro aplikaci autobusového pruhu v naprosto klidné ulici, kde je v současné chvíli přiměřená hustota provozu?

Nebo vezmu to z jiného soudku. Vy si ze svých daní zaplatíte silinici (spotřební daň na minerální oleje + silniční daň), část se někam rozkutálí a za část se zaplatí tankodrom. Ve finální verzi tankodrom „dopravně zklidníte". V Modřanech tankodromy fakt máme.

Pár bodů

1. Bez znalosti rovnice „Intenzita = Hustota x Rychlost (jednotka voz/hod)" neuděláte státnice na jakkékoliv dobré dopravní škole. Tečka. Jak je vidno, navrhovatel, tj. Dopravní podnik, tuto rovnici ignoruje. V současné chvíli je v ulici Lhotecká hustota a rychlost v optimu. Každý, kdo tudy jezdí ať už jedním, nebo jiným dopravním prostředkem, to může empiricky vypozorovat. Fuj, velebnosti. Opatření nesníží intenzitu, ta zůstane stejná, jen se zvýší hustota a sníží rychlost. Děkuji pěkně.

2. Pardubice – zrušení vyhrazených pruhů vedlo ke zlepšení situace. Zde je pěkný článek, kde se celá případová studie rozebírá. „Vyhrazený jízdní pruh měl ulehčit i složkám Integrovaného záchranného systému. V praxi jim však více vyhovují volné silnice bez vyhrazeného místa.“ Více zde.

3. Dopravní podnik argumentuje snížením počtu kolizních bodů, které bus musí překonat. Ale to je nesmysl! Podívejte se detailně na ptačí pohled návrhu, který byl předložen. Já vidím nových kolizních bodů hned několik. Stačí se pořádně podívat.

4. Autobusy to absolutně vůbec nepotřebují. Já jedním takovým často jezdím kolem Policejní akademie a je to jeden z nejplynuluješích úseků v celé Praze. To ovšem musí znát místní člověčina, to někoho z TSK nezajímá. Přijde mi to extrémně arogantní. Podívejte se pořádně na křižovatku U Kamýku a Lhotecká. Zde končí bus 189. To je jediný autobus, který se zde nutně potřebuje otáčet. To je celá diskuze.

Závěr

Budu jako občan protestovat. Budu namítat. To, aby mi budoucí generace nikdy nevyčítaly, že jsem nebojoval za svobodu. A vy můžete také! Jen si to pozorně přečtěte, máte možnost se vyjádřit, využijte toho, že jste informovaní. Vyzývám všechny svobodné občany, aby také sledovali, co se děje za rohem.

Autor: Josef Novotný | středa 24.2.2016 20:09 | karma článku: 16,17 | přečteno: 577x
  • Další články autora

Josef Novotný

Mýtus neutrality

19.2.2023 v 8:40 | Karma: 16,63

Josef Novotný

Agresivita roste

12.2.2022 v 13:35 | Karma: 21,89
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1770x
Spisovatel, bubeník a podporovatel umění.

Pražský rodák, logistik, pivař a hokejový fanoušek.

Libertarián, který procestoval USA, Británii a Skandinávii.

Muví plynně anglicky, pokročile německy a švédsky.